LUO arkkitehdit Oy

+358 50 3596113

info@luoarkkitehdit.fi
etunimi.sukunimi@luoarkkitehdit.fi

Hallituskatu 13-17 D 2.krs
90100 OULU

  • yläviisto
  • kadulta
  • Sisäpiha
  • sisänäkymä2
  •  

     

     

Åströmin aukea
2017-
Laajuus 11 900 m²
Sijainti Oulu
Asiakas Lehto Group Oyj

As Oy Åströmin Aukea

As. Oy Åströmin Aukea sijaitsee kaupungin herkullisimmalla paikalla: jo pelkästään vieressä sijaitseva ainutlaatuinen, kaunis ja vehreä Ainolan puisto riittäisi tekemään paikasta poikkeuksellisen. Sen lisäksi Kasarmintien toisella puolella virtaa Oulujoki ja Hupisaarten läpi soljuvat kanavat. Tontilla ja sen ympäristössä sijaitsevat historialliset rakennukset liittävät uudisrakennukset osaksi vuosisataista kaupunkielämän kirjoa. 

Tontilla on alun perin sijainnut Åströmin veljesten nahkatehdas. Nyt rakentuva uusi kokonaisuus koostuu vuonna 1904 valmistuneesta, suojellusta rakennuksesta ja kolmesta uudisrakennuksesta, matalasta pysäköintilaitoksesta ja piharakennuksista. Rakennusten väleihin muotoutuu moni-ilmeisiä ja tunnelmallisia piha-alueita, joilla on uusien istutusten lisäksi myös säilytettävää vanhaa puustoa. 

Uudisrakennusten tiiliarkkitehtuuri on lempeän modernia. Eloisat muurauspinnat sovittavat uutta vanhaan. Pohjaratkaisuiltaan selkeät asunnot on suunniteltu valoisiksi ainutlaatuiset suistonäkymät hyödyntäen. Myös näkymät asuntojen sisällä on tutkittu huolellisesti.